top of page

Apšaudymus Donbase vykdo Rusijos Federacijos 1-ojo armijos korpuso trys hibridiniai daliniai


Apšaudymus Donbase vykdo Rusijos Federacijos 1-ojo armijos korpuso trys hibridiniai daliniai

Spalio 21 d. leidinys „Donbas. Realii“, remdamasis tarptautinės savanorių bendruomenės „InformNapalm“ žvalgybos duomenimis apie Rusijos Federacijos 1-ojo ir 2-ojo armijų korpusų hibridinių dalinių dislokavimą okupuotame Donbase, paskelbė tylos režimo pažeidimų analizę ir žemėlapį.



Remiantis analize, provokacijas ir Ukrainos pozicijų apšaudymą spalio 14–21 dienomis daugiausia vykdė 100-osios atskirosios motorizuotų šaulių brigados (karinis dalinys 08826), 11-ojo atskiro motorizuoto šaulių pulko (karinis dalinys 08818) ir 1-osios atskirosios motorizuotų šaulių brigados (karinis dalinys 08803) kariai. Visi šie daliniai priklauso 1-jam armijos korpusui, kurį Rusijos Federacija dislokuoja okupuotoje Ukrainos Donbaso dalyje. Šie daliniai užima pozicijas pagal miestų aglomeraciją Doneckas-Jasinovataja-Horlivka.


Papildomos informacijos apie šiuos hibridinius vienetus, personalą, ginklus ir įrangą galite rasti „InformNapalm“ medžiagoje:

Spalio 21 dieną ginkluoti Rusijos Federacijos daliniai tris kartus pažeidė paliaubas Donbase. Donecko srityje, netoli Avdiivkos ir Marinkos gyvenviečių Ukrainos kariškiai užfiksavo Rusijos Orlan-10 tipo bepilotį, skridusį palei kontaktinę liniją. Bepilotis buvo neutralizuotas radijo elektroninės gynybos būdu.


Reikėtų priminti, kad Rusijos bepiločiai „Orlan-10“ ne kartą atkreipė tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ dėmesį. Daugiau informacijos apie jų naudojimą okupuotame Donbase rasite medžiagoje:

Iki 2020 metų „InformNapalm“ savanoriai surinko faktus apie mažiausiai 8 skirtingų Rusijos bepiločių tipų naudojimą Donbase, visų pirma: „Granat-1“, „Granat-2“, „Granat-4“, „Forpost“, „Orlan-10“,  „Eleron-3SV “, „Tachion “ir„ Zastava “, taip pat nustatė kito tipo slaptą Rusijos bepilotį su nežinomu pavadinimu.


Apšaudymus Donbase vykdo Rusijos Federacijos 1-ojo armijos korpuso trys hibridiniai daliniai

Bepiločiai „Orlan-10“ taip pat yra Rusijos komplekso RB-341V „Leer-3“ dalis, sukurto slopinti GSM ryšį naudojant trukdžius. Kompleksas taip pat gali pakeisti mobiliojo ryšio bokštus ir siųsti netikras SMS abonentams, kad suklaidintų ar darytų psichologinį spaudimą.


InformNapalm_logo_07.png

Partneris Lietuvoje

bottom of page