top of page

Ar Baltarusija taps Rusijos „Armijos žaidynių“ lauku?

InformNapalm - Į “Armijos žaidynes“ Baltarusijoje atvyko du Rusijos oro desanto daliniai ir Rosgvardijos dalinys – jie visi dalyvavo agresijoje prieš Ukrainą.



Rugpjūčio 22 – rugsėjo 4 dienomis Baltarusijoje vyksta VII „Armijos žaidynių“ konkursai, būtent „Poliarinė žvaigždė“, „Snaiperio ruožas“ ir „Užtikrinta priemonė“. Dalyvavimui žaidynėse rugpjūčio 17 d. oro desanto daliniai ir Rosgvardijos dalinys į Baranovičių aerodromą atskrido Rusijos oro-kosmoso pajėgų lėktuvu „Il-76“ su borto numeriu RA-78850 (interneto archyvas).





Tuo pačiu metu, „Flightradar“ duomenimis, rugpjūčio 17 d. „Il-76“ su borto numeriu RA-78850 pakilo iš Maskvos srities Čkalovsko aerodromo, tačiau atvykimo vieta dėl nežinomų priežasčių nebuvo nurodyta (interneto archyvas).





Mums pavyko išsiaiškinti, kad į Baltarusiją atvyko du Rusijos oro desanto pajėgų daliniai (interneto archyvas) ir Rosgvardijos padalinys „Vitiaz“.


Pirma, tai yra 45-oji atskiroji specialiosios paskirties brigada (karinis dalinys 28337), įsikūrusi Kubinkos mieste, Maskvos srityje.


45 -osios brigados kariai dalyvavo Krymo okupacijoje ir karo veiksmuose Donbase, jų duomenys užfiksuoti „InformNapalm“ duomenų bazėje.


Antra, tai yra 11-oji atskiroji gvardijos oro desanto pajėgų šturmo brigada (karinis dalinys 32364), dislokuota Ulan-Ude mieste, Buriatijoje. Ši brigada „išgarsėjo“ tuo, kad 2015 metų sausį 20 jos desantininkų, dalyvavusių karo veiksmuose Donbaso mieste, grįžo į Buriatiją „krovinio-200“ pavidalu (t.y. žuvę).


604-asis Rosgvardijos specialiųjų pajėgų centras „Vitiaz“ (karinis dalinys 3179) taip pat dalyvauja kariuomenės žaidynėse Baltarusijoje (interneto archyvas). Yra informacijos, kad specialiojo centro „Vitiaz“ kariai dalyvavo Krymo užgrobime, ir už tai jie kartu su „Berkut“ dalinio kariais gavo apdovanojimus (interneto archyvas).




Tikslus „Armijos žaidynių“ dalyvių skaičius iš Rusijos nenurodytas.


Šių dalinių, turinčių agresijos prieš kitas šalis patirties, dalyvavimas gali rodyti Rusijos ketinimą pradėti hibridinę karinę operaciją Baltarusijoje, prisidengiant „Armijos žaidynėmis“. Arba šie daliniai turi galimybę atlikti žvalgybą prieš pradedant tokią operaciją.


Baltarusijos „Informnapalm“ redakcija ir toliau atidžiai stebi agresoriaus karių ir karinės technikos judėjimą Baltarusijos teritorijoje, prisidengusių „Armijos žaidynėmis“ ir pratybomis, taip pat informuoja Baltarusijos visuomenę apie svarbiausius faktus, galinčius turėti įtakos nacionaliniam saugumui. Mes raginame savo skaitytojus su mumis dalintis aktualia informacija per socialinius tinklus.

InformNapalm_logo_07.png

Partneris Lietuvoje

bottom of page