top of page

Donbase kovojęs GRU 3-osios brigados kariškis pakeitė vardą tam, kad patektų į Sakartvelą

Kirilas Krivko, Rusijos GRU 3-osios brigados karys, dalyvavęs kare prieš Ukrainą, prisidengdamas privačia karine kompanija Vagner, po to, kai buvo atskleistas 2015 m. „InformNapalm“ atvirųjų šaltinių žvalgybiniame tyrime, pakeitė savo pavardę į savo žmonos – Aliošečkin – idant galėtų nukeliauti į Sakartvelą ir į kitas šalis.  Apie tai birželio 25 d. savo „Facebook“ paskyroje pranešė Ukrainos analizės ir saugumo centro ekspertas, į pensiją išėjęs Ukrainos saugumo tarnybos generolas majoras Igoris Guskovas.


Donbase kovojęs GRU 3-osios brigados kariškis pakeitė vardą tam, kad patektų į Sakartvelą


“2015 m. Sausio mėn. „InformNapalm“ komanda atliko išsamų tyrimą, kuris labai gerai dokumentavo vieno iš Rusijos Federacijos piliečių dalyvavimą šturmuojant Luhansko oro uostą 2014 m. vasarą, įskaitant nuotraukas ir vaizdo įrašus su Kirilo Vladimirovičiaus Krivko, gimusio, 1979 m. gruodžio 12 d. Samaroje, liudijimais. Krivko buvo GRU 3-iosios brigados karys. Jis buvo išsiųstas į Ukrainą kaip Rusijos karinės žvalgybos padalinio darbuotojas, prisidengdamas privačia karine kompanija Vagner. Bet po „InformNapalm“ paskelbimo jis turėjo skubiai palikti Donbasą, išvalydamas savo asmenines soc. medijų paskyras. Jo žmonai Alinai Aliošečkinai, gimusiai 1980 m. kovo 18 d., Samaroje, priklauso kelionių agentūra „Sto Mirov“. Bet „Rusijos žudiko“ šlovė + asmeninis įrašas „Myrotvorets“ svetainėje apsunkino jo išvykimą iš Rusijos. Ne vėliau kaip 2017 m. spalio 14 d. jis pakeitė Krivko pavardę ir pasiėmė savo žmonos pavardę. Ir 2019 m. rugpjūčio mėn. ir 2020 m. liepos mėn. Jau būdamas Kirilu Vladimirovičiumi Aliošečkinu, jis mėgavosi Sakartvelo svetingumu, aktyviai pristatydamas savo keliones socialiniuose tinkluose. Visiškai atsipalaidavęs, net nesijaudindamas dėl sulaikymo ir išdavimo Ukrainai. Na, jis nebuvo ieškomas SBU – nei jam būnant Krivko, nei Aliošečkinu! Iš kur Sakartvelo specialiosios tarnybos galėtų žinoti, kad šios šiukšlės rankos buvo suteptos Luhansko oro uosto ukrainiečių gynėjų krauju? Ir yra dešimtys Vagnerio samdinių, kurie be rūpesčių keliauja po Europą ir Aziją taip, kaip Krivko-Aliošečkinas. Vieną dieną, pasikeitę pavardę, jie taip pat lengvai atvyks į Ukrainą pasivaikščioti Chreščiatiko gatvėmis ir atsipalaiduoti Mežyhirjoje. Todėl, kad SBU nėra „Mossad“ (tai nėra priekaištas, o faktų konstatavimas nuo 2014 m.), ir nepanašu, jog jie kada nors jais taps”,- savo įraše rašė Igoris Guskovas.


Įraše taip pat yra ekrano kopijos su informacija apie šio Rusijos specialiųjų pajėgų kario, kovojusio prieš Ukrainą ir dalyvavusio kovinėse misijose Sirijoje, gyvenamąją (registruotą) vietą.


Donbase kovojęs GRU 3-osios brigados kariškis pakeitė vardą tam, kad patektų į Sakartvelą

Taip pat pridedame archyvines nuotraukas, kurios padėjo „InformNapalm“ nustatyti, kad Krivko buvo sužeistas per užpuolimą 307.9 punkte netoli Sanžrivkos kaimo Donecko srityje.


Donbase kovojęs GRU 3-osios brigados kariškis pakeitė vardą tam, kad patektų į Sakartvelą


Išvados


Nuo 2014 m. kovo mėn. „InformNapalm“ tarptautinė savanorių žvalgybos bendruomenė išsamiai dokumentuoja faktus apie Rusijos kariškių dalyvavimą ginkluotoje agresijoje prieš Ukrainą. Šie duomenys turi didžiulį potencialą ir tampa tvirtu pagrindu tolesniems tyrimams, kuriuos gali atlikti Ukrainos ir kitų šalių teisėsaugos agentūros ir specialiosios tarnybos. Tačiau norint dinamiškai stebėti atvirųjų šaltinių žvalgybinius tyrimus reikia ne tik didelių išteklių, bet ir pačių žvalgybos tarnybų politinės valios ir noro rasti galimybių nubausti karo nusikaltėlius. Kaip pažymėjo Igoris Guskovas: „SBU nėra „Mossad“ ir mažai tikėtina, kad ji kada nors tokia taps“.

InformNapalm_logo_07.png

Partneris Lietuvoje

bottom of page