top of page

„Napalmo savanorių medžiaga buvo reikšminga mūsų įrodymų dalis Europos žmogaus teisių teismui“




2021 m. kovo mėn. tarptautinė savanorių bendruomenė „InformNapalm“ šventė 7-tą gimtadienį. Per 7 metus savanoriai sugebėjo atlikti tūkstančius OSINT tyrimų apie Rusijos kadrinių kariškių ir karinės technikos dalyvavimą agresijoje prieš Ukrainą. Ši medžiaga buvo išversta ir išplatinta dešimtimis kalbų visame pasaulyje. „InformNapalm“ savanoriai sukūrė didžiausią pasaulyje atvirą interaktyvią Rusijos agresijos duomenų bazę ir pateikė įrodymų, kad daugiau nei 35 Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariniai daliniai dalyvavo Krymo užgrobimo operacijoje.


Ukrainos ir užsienio leidinių žurnalistai, įvairių pasaulio šalių žvalgybos tarnybos ir Ukrainos valstybinės institucijos remiasi mūsų savanorišku darbu.


2021 m. kovo 29 d., pasveikindamas „InformNapalm“ bendruomenę savo „Facebook“ puslapyje, Ukrainos teisingumo viceministras – Europos žmogaus teisių teismo įgaliotinis Ivanas Leščina pažymėjo:

“Šiandien” InformNapalm ” sukanka septyneri metai. Nepaisant trapaus amžiaus, ši dantyta gentis yra bene galingiausias informacinis ginklas akistatoje su agresoriumi! Napalmo savanorių medžiaga buvo reikšminga mūsų įrodymų dalis Europos žmogaus teisių teismui apie Rusijos kariuomenės dalyvavimą kare Rytuose…”.


Primename, kad 2021 m. sausio 14 d. Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) paskelbė pirmąjį Ukrainai palankų sprendimą byloje dėl Ukrainos ieškinio Rusijos Federacijai Nr. 20958/14 (dėl Krymo).

 

InformNapalm_logo_07.png

Partneris Lietuvoje

bottom of page