top of page

Ukrainos gynybos ministerija gilina bendradarbiavimą su mobiliosios programos „Džura“ kūrėjais


Ukrainos gynybos ministerija gilina bendradarbiavimą su mobiliosios programos „Džura“ kūrėjais

Ukrainos gynybos ministerija informavo apie bendradarbiavimo stiprinimą su kariams skirtos mobiliosios aplikacijos „Džura“ savanoriais kūrėjais, pranešė oficiali Gynybos ministerijos svetainė.


„Bendradarbiavimo planuose numatyta įdiegti virtualią pagalbos liniją, kurioje būtų galima pranešti apie korupcijos ir kitų nusikaltimų armijoje atvejus, kurie padės išnaikinti neigiamus reiškinius“, – sakė programos „Džura“ savanoris kūrėjas Vladimiras Paseka. – “Be to, plėtojama galimybė, naudojant aplikaciją, perduoti operatyvinę informaciją visiems kariškiams.”


Ukrainos gynybos ministerija gilina bendradarbiavimą su mobiliosios programos „Džura“ kūrėjais

Nuotraukoje mobiliosios aplikacijos „Džura“ kūrėjas Volodymyras Paseka demonstruoja Ukrainos gynybos viceministrui Igoriui Starobinskiui ir Ukrainos gynybos ministro padėjėjui Andrijui Liničenko pagrindines funkcijas ir programos valdymo sistemą.


Savo „Facebook“ puslapyje Volodymyras Paseka taip pat informavo apie konstruktyvų susitikimą su Gynybos ministerijos atstovais ir padėkojo Savanorių tarybos prie Ukrainos gynybos ministerijos atstovui Michailui Makarukui už šio susitikimo organizavimą, kuris yra ir tarptautinės savanorių bendruomenės „InformNapalm“ atstovas.


Kas yra „Džura“


Ukrainiečių mobilioji aplikacija „Džura“ yra saugi ukrainiečių alternatyva rusiškoms „DMB-taimer“ tipo programoms, kurios gali kelti grėsmę Ukrainos kariuomenei, nes visada kyla pavojus, kad informacija apie jų mobiliuosius įrenginius bus perduota Rusijos Federacijai. Šiuo atžvilgiu „Džura“ kokybiškai skiriasi nuo visų alternatyvių „DMB-taimer“ kategorijos programų, nes programa neturi paslėptų šnipinėjimo programų funkcijų. „Džura“ kūrėjas yra žinomas savanoris, Ukrainos programuotojas Vladimiras Paseka, nuo 2014 m. dalyvaujantis įvairiose savanorių iniciatyvose ir aktyviai palaikantis Ukrainos kariuomenę.


Programą galima naudoti tiek „Android“, tiek „IOS“ įrenginiuose. Dabar bendra „Džura“ auditorija jau viršija 50 000 aktyvių vartotojų. Tai kariai, veteranai, savanoriai, žmonės, neabejingi kariuomenei.


Pagrindinės „Džura“ programos funkcijos


Programos populiarumas yra susijęs su tuo, kad be pagrindinės funkcijos – skaičiuoti karo tarnybos laiką – programos kūrėjai ją praturtino daugybe svarbių Ukrainos kariuomenės žinynų – nuostatų, ataskaitų, informacijos apie taktinę mediciną, įsakymų pavyzdžių. „Džura“ turi savo naujienų skiltį – valstybės ir karinių žinybų tinklalapiai perduodami RRS. Naujienų skiltyje taip pat pateikiami informacija iš svetainių, kurios yra programos informaciniai partneriai: tarptautinės savanorių bendruomenės „InformNapalm“, „Ukrainos militaristinio portalo“ ir kt.


Be to, aplikacijoje yra integruoja galimybė patogiai ieškoti kolaborantų vardų/pavardžių visoje „Mirotvorec“ centro duomenų bazėje, o tai yra patogu Ukrainos kariškiams, budintiems kontroliniuose postuose ir tikrinantiems asmenis, kurie lankosi iš okupuotos Ukrainos teritorijos. Ši funkcija taip pat gali būti naudinga pasieniečiams greitai aptikti piliečius, kurie pažeidžia įvažiavimo į okupuotą Krymą taisykles arba dalyvavo karo veiksmuose prieš Ukrainą, kaip Rusijos okupacinių pajėgų kolaborantai Donbase.


Ukrainos gynybos ministerija gilina bendradarbiavimą su mobiliosios programos „Džura“ kūrėjais

Paieškos „Mirotvorec“ centro bazėje per „Džura“ programą pavyzdys.


Per ​​„Džura“ taip pat galima klausytis Ukrainos karinės radijo stoties „Armija FM“ internetinių transliacijų.

Kita naudinga funkcija, kurią turi programa, yra „Karių socialinė apsauga“. Čia yra surinkti norminiai dokumentai, reglamentuojantys teisę į finansinę pagalbą, veterano pažymėjimo gavimo tvarką, išmokas kariniam personalui ir panašiai.


Reikšminga naujovė „Džura“ vartotojams yra internetiniai kibernetinio saugumo mokymo kursai, kuriuos taip pat sukūrė Vladimiras Paseka ir kiti savanoriai – IT specialistai. Kariškiai, naudodamiesi programa, savo pašto dėžutėse gauna nuorodas į nemokamus kursus ir sėkmingai juos išlaikę gauna elektroninį pažymėjimą.


Tarp naujausių mobiliosios programos „Džura“ katalogo atnaujinimų – topografija ir sutartiniai NATO taktiniai ženklai APP-6.


Kūrėjai, atsakingi už programos saugumą, apribojo galimybę ją atsisiųsti ir įdiegti, tai galima padaryti tik iš trijų šalių: Ukrainos, JAV ir Kanados.



InformNapalm_logo_07.png

Partneris Lietuvoje

bottom of page